TaxiCoach

Wij zijn TaxiCoach

Ontstaan vanuit een grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid, is het onze missie om chauffeurs te begeleiden in het contractvervoer en wet maatschappelijke ondersteunend vervoer. Daarmee leveren wij kwalitatieve taxichauffeurs aan onze opdrachtgevers. Een duurzame samenwerking staat hierbij voorop.

Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om als chauffeur aan de slag te gaan. TaxiCoach slaat de brug tussen de uitdagingen waar chauffeurs tegenaan lopen en de kwaliteitsnormen waaraan zij verwacht worden te voldoen.

De chauffeurs die wij begeleiden richten zich op het vervoer van leerlingen, ouderen en mensen met een lichamelijke of mentale beperking. Wij werken nauw samen met gemeenten en zetten in op een duurzame samenwerking door onze chauffeurs te blijven trainen en begeleiden. Samen zorgen we ervoor dat chauffeurs, die bijvoorbeeld een achterstand tot de arbeidsmarkt hadden, voor lange tijd hun beroep kunnen blijven uitoefenen.

“Het viel ons op dat veel chauffeurs in een erg korte tijd werden opgeleid. Er was veel instroom én uitstroom, doordat er weinig begeleiding was. Toen dachten wij: dit kan beter.

Met TaxiCoach willen wij er vanuit een sociaal en maatschappelijk draagvlak voor zorgen dat taxichauffeurs hun beroep duurzaam kunnen uitoefenen.”

Onze aanpak

Wij bieden onze chauffeurs persoonlijke aandacht door hen van A tot Z te ondersteunen bij het opzetten van hun onderneming. Dit doen wij door:

  • Het betalen van de kosten van het behalen van de chauffeurspas
  • Het bieden van praktijk- en theoriegerichte trainingen en workshops
  • Het begeleiden van chauffeurs naar een zelfstandige chauffeur

  • Het detacheren van chauffeurs in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Rijnland

Ons team

Eigenaar

Etienne Reith

Etienne komt uit een grote taxifamilie en is dan ook geen onbekende in de taxiwereld. Na 3 jaar als taxichauffeur in loondienst te hebben gewerkt ontmoette hij Peter en begon hij als zelfstandige chauffeur met een rolstoelbus. Vervolgens heeft hij in Amsterdam zo’n 400 taxichauffeurs opgeleid voor het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) en werkte hij als Teamleider Kwaliteitscontrole. Die kwaliteit wil hij nu verder waarborgen door chauffeurs te blijven trainen en begeleiden bij TaxiCoach.

Eigenaar

Peter Leenheer

Peter startte in 2001 met Vervoer op Maat en had zijn eigen franchiseonderneming. Er reden verschillende zelfstandige taxichauffeurs voor Peter, waar Etienne er één van was. Tegenwoordig zorgt Peter er op de achtergrond voor dat TaxiCoach omtrent alle financiële en administratieve zaken blijft draaien. Met zijn ervaring zorgen wij ervoor dat wij aan alle juridische en fiscale eisen voldoen.